class="post-holder post-756 post type-post status-publish format-standard hentry category-nieuwsbrief cat-39-id">

Betalen met mobiele telefoon

ABN Amro, ING en Rabobank hebben op 2 september in Leiden mobiel betalen geintroduceerd. Op circa 150 plekken in Leiden kunnen circa 1000 consumenten gedurende 3 maanden met hun smartphone betalen. Zij hebben hiervoor een aparte telefoon gekregen.
Deze consumenten zijn allen klant van ABNAMO, ING of Rabobank. Deze drie banken hebben een gezamenlijk initiatief gestart om, vooralsnog kleinschalig, uit te zoeken wat klanten vinden van mobiel betalen. Het te betalen bedrag wordt direct van hun rekening afgeschreven, vergelijkbaar met een gewon pintransactie. De smartphones krijgen een extra chip en zijn voorzien van een aparte app. Als de telefoon dicht bij een betaalautomaat wordt gehouden, wordt er afgerekend. Bedragen tot 25 euro kunnen zonder pincode worden afgerekend. Daarboven is een pincode vereist.
De banken geven aan dat zij samenwerken met Mastercard en, met hun kennis, ervoor zorgen dat de transacties veilig zijn.
Na afloop van de 3 maanden worden de resultaten geinventariseerd. Iedere bank bepaalt dan zelf of er mee wordt doorgegaan en landelijke introductie een optie is.